Fase 6 

We kunnen op verschillende manier naar organisaties kijken. Veel mensen bekijken organisaties vanuit een mechanisch perspectief, waarbij ratio en processen centraal staan. Mensen zijn een radartje in dit proces. Het proces moet efficiënt zijn. Met de gedachte dat efficiency kosten bespaart, hetgeen weer goed is voor de kpi's en/of winst. 

 

De vraag is uiteraard of deze manier van kijken bijdraagt aan het succes van re-integratie trajecten? Het lijkt (op korte termijn) efficiënt, maar hoe effectief is dit nu eigenlijk? Welke invloed heeft deze manier van denken en doen op de mensen, betrokkenheid,  verzuim, verloop en cultuur binnen de organisatie op de langere termijn?

 

Dus hoe wij als organisatie met onszelf en ander omgaan is een inherent onderdeel van ons verzuim en verloop. Hoe de medewerkers naar elkaar kijken, luisteren, verbinden zegt alles over onszelf ! Re-integratie is een spiegel van de organisatie!

Welke vragen zijn hierbij interessant om onszelf te stellen?

  1. Hoe wil ik zelf dat er naar me gekeken wordt en met me omgegaan wordt als ik ziek ben?

  2. Wat zegt de hoogte van ons verzuimpercentage over onze organisatie, ons leiderschap, onze cultuur, onze Teamsamenwerking? 

  3. Durven wij daadwerkelijk naar onszelf te kijken? En hoe we met onszelf en anderen om gaan?

  4. Welke pijn zit eronder dit verzuimpercentage? Onder de "efficiënte" kijk op verzuim? 

  5. Waarom blijven we maar hetzelfde doen, terwijl we al lang inzien dat de manier hoe we de organisatie met verzuim en re-integratie omgaat niet goed werkt? 

  6. Waarom leggen we het "probleem" allemaal bij de medewerker die ziek is? Is deze medewerker geen onderdeel van een groter geheel? En welke invloed heeft dit grotere geheel dan op het ziek zijn van medewerkers?

  7. Luisteren wij binnen de organisatie echt naar elkaar? Begrijpen we elkaar? Staan we open voor elkaar? Hoe (on) vellig en verbonden is onze organisatie eigenlijk?

Zwerm Re-integratie Journeys

Wat als we het re-integratieproces nu eens gaan zien als de spiegel van onze organisatie? Wat zou dat de organisatie dan kunnen opleveren? Kunnen we re-integratie van een "probleem" een innovatieve kracht maken? Door onze journeys is dat mogelijk

 

Zwerm gaat naast het reguliere re-integratie proces op een verdiepend niveau met verzuim en te-integratie aan de slag om zo re-integratie meer onderdeel te laten zijn van een natuurlijke manier van werken. Hierbij kunnen we op verschillende manieren met elkaar aan de slag gaan. De totale Journey bestaat uit een Scan, Games, Hackathons, Retreats en Experiences. Afhankelijk van vraag en het probleem van de organisatie richten we de journey in. 

Scans

Een oriëntatie scan waarin snel een eerste scan kan worden gemaakt van de  onbewuste patronen van medewerkers, team e/of organisatie om zo een 1e inventarisatie re maken.

Games

Gaming & Coaching worden gecomnineerd. Onbewuste patronen, dromen, waarden, talenten, diversiteit en behoeften worden ontdekt.

Hackathons

1, 2 of 3 intensieve dagen, waarbij we tot de kern van problemen komen en hier innovatieve oplossingen en hiervoor een roadmap realiseren om hier direct meer aan de slag te gaan. 

Retreats

Medewerkers gaan 1 of meerdere dagen op retreat. Individueel en in teamverband vindt verbinding en verdieping plaats & vanuit natuurlijke waarden samengewerkt.

Experiences

Re-integratie is onderdeel van integrale aanpak waarbij persoonlijke- team leiderschapscoaching en onboarding onderdeel zijn van de  journey om zo de cultuur te veranderen.

Een voorbeeld van een mogelijke Re-integratie Journey:

Meer weten over onze Zwerm Re-integratie Journey? Neem dan contact met ons op.


"All evidence of truth comes only from the senses" - Friedrich Nietzsche